pelletsPellets er et rent naturprodukt laget av treflis presset sammen under trykk. Forbrenning av pellets er ”CO2-nøytral”, fordi den CO2-mengden som dannes ved forbrenningen og slippes ut av pipa, er lik den som dannes når plantene råtner i naturen.

I større byer gir oppvarming med pellets imidlertid et betydelig utslipp av partikler, noe som kan være en stor belastning for lokalmiljøøet, og spesielt en utfordring for allergikere.

Pellets leveres med diameter på 6 eller 8 mm. Det finnes flere produsenter av pellets i Norge. Praktisk talt all pellets som brukes i landet er laget av norsk skogsvirke.

 

Levering av pellets
Pellets leveres i småsekker (”bæreposer”) à 12 eller 16 kg, i ”storsekker” på 1000 kg og i bulk, hvor den leveres fra ”tankbil” som ”blåser” den inn i en silo plassert utenfor eller inni bygget. For fyring i pelletskamin i småhus er det mest vanlig å få levert pellets i småsekker på pall (totalt ca. 800 kg), eller i storsekker.

 

Gunstig energipris
Sammenlignet med prisen på strøm kommer pellets gunstig ut. Prisen er imidlertid avhengig av om pelletsen leveres i småsekk, storsekk eller bulk, og hvor mye som kjøpes av gangen.