parafNy generasjon parafinkaminer

Glem alt det du kan om parafinkaminer. Nå har en ny generasjon parafinkaminer kommet. Disse kaminene gir deg mer varme ut av hver liter parafin, samtidig som de er et dekorativt «møbel». Ikke minst vil du sette pris på et pent blått flammebilde, som reflekteres av en speilvegg bak brennkammeret. Oppvarming med parafin gir en jevn, lun og behagelig varme. Du slipper å fylle på brensel og bære ut aske. Det er ikke uten grunn at over 120.000 nordmenn benytter parafinkamin som sin hovedvarmekilde.

 

 

Teknikk og sikkerhet

Moderne løsninger gjør at kaminene er enkle å betjene, enkle å tenne, og enkle å rengjøre. Brennerpotte med katalysator forvarmer forbrenningsluften som blander seg med parafindamp, før den antennes i den varme katalysatoren. Forbrenningen skjer selvfølgelig uten noen parafinlukt. Den gode forbrenningen gjør at utslipp av partikler er betydelig lavere enn fra en moderne vedovn.Dette bidrar til en god lokal luftkvalitet. Effekten styres enkelt bak på kaminen. Lukket forbrenning med automatisk brenselforsyning, gir deg en trygg og sikker oppvarming. En moderne kamin krever en pipe med god trekk. Er du usikker på dette, så be om å få målt trekken før montering. 

 

 

Komfort og økonomi

Det er ikke uten grunn at parafinkaminen har vært en dominerende punktvarmekilde i Norge, etter vedovnen.Den lune varmen fra en sentralt plassert kamin gjør at vinterkulda må gi tapt. Når du fyller tanken før vinteren vet du hvilken varmepris du betaler, og er forskånet mot store svingninger, slik man kan få med strøm.Med flere varmekilder tilgjengelig kan du enkelt velge den som er billigst.Man har i tilegg stor nok effekt, selv på de kaldeste dagene. Investering i en ny kamin er lav, sammenlignet med å investere i et sentralvarmeanlegg.
Nye parafinkaminer er spesialkonstruert for brenning av parafin, og utnytter over 80 % av energien i brenselet.Tradisjonelle parafinkaminer og vedovner utnytter energien i brenselet 10-15% dårligere.

 

 

paraf_2Til hytta

De minste modellene er godt egnet til å holde en jevn varme i hytta. Med en dagtank på 20 liter brenner kaminen inntil fire døgn.