For boliger som ikke har et stort forbruk og ikke ønsker boliggassanlegg med nedgravd tank, er flaskegassanlegg en rimelig og sikker løsning.Vi anbefaler å oppbevare gassflasker utendørs i låsbart flaskeskap. Det er tilatt å oppbevare inntil to flasker (2x11 kg) i en husstand. Fra gassbeholderen føres gassen frem til peisen i et 12 mm kobberrør. For skjult montering i vegg er dette røret beskyttet av et plastrør.Ved en eventuell lekkasje føres gassen ut av bygningen. For økt sikkerhet kan gassalarm og magnetventil monteres.

Bruk av gass gir praktisk talt ingen partikkelutslipp eller behov for vedlikehold, kun årlig service. 1 kg propan (LPG) inneholder 12,9 kWh. Hvis man f.eks. benytter en gasspeis 3 timer hver kveld, så holder dette til 15 kvelders fyring på halv effekt,med 11 kg gass fra flaske.

 

hus-tankGasstanker for nedgraving brukes i gassanlegg som krever en helårig, sikker, og problemfri tilgang på propan. Til de fleste frittliggende eneboliger er det mest hensiktsmessig å grave ned en gasstank i hagen.