liten_jente

Den gode, lune varmen

Vannbåren varme gir den mest komfortable oppvarmingen av alle tilgjengelige løsninger på markedet, og blir derfor stadig mer populært. Her har du noen av grunnene til å velge vannbåren gulvvarme:

 

Sunnere inneklima 
Gulv som varmes opp med varmt vann har lav overflatetemperatur. Vannet som sirkulerer i gulvrørene, holder ikke mer enn 20-40 grader, og gulvets overflate er bare noen grader varmere enn romtemperaturen. Dette sikrer optimal varmekomfort. Det betyr også at plagene med støv som blir brent og virvles opp, som fra elektriske panelovner, nærmest er eliminert. Norges Astma- og Allergiforbund anbefaler derfor vannbåren varme.

Sikkert og trygt

Til vannbåren gulvvarme brukes solide rør av spesialbehandlet plast, som er utviklet for å tåle år etter år med varmt, sirkulerende vann. Derfor behøver du ikke bekymre deg for at det skal kunne oppstå vannlekkasje. Det er heller ingen fare for algevekst. I motsetning til elektriske varmekabler er vannbåren varme helt strålingsfri. 

stue

Arkitektonisk frihet

Med vannbåren gulvvarme har du ingen begrensninger når det gjelder innredning og møblering. Ønsker du å kombinere gulvvarmen med radiatorer, for eksempel på soverom, finnes det i dag mange spennende radiatorer å velge blant. 

 

 

 

 

 

 

Enklere installasjon enn du tror

Vannbåren gulvvarme kan brukes i alle typer gulvkonstruksjoner. Rørene kan monteres i tre-, plate- og steingulv og gulvbjelkelag. Det brukes enten oksygentette plastrør eller kobberrør med plastbelegg. Det finnes i dag også enkle systemer som kan kombineres med radiator. All installasjon av vannbåren varme må byggeanmeldes. Dette gjøres normalt av rørleggeren. Byggeforskriftene krever også at en fagperson står ansvarlig for installasjonen og godkjenner anlegget før det tas i bruk. Det er mulig å gjøre deler av installasjonsjobben selv, bare den godkjennes av en fagmann. Det finnes ulike løsninger og systemer, og det kan være lurt å innhente tilbud fra flere leverandører/rørleggere.